Wat is ons tarief?

Wat is ons tarief?

In verband met het spoedeisende karakter is het tarief voor een recept in de Dienstapotheek hoger dan in een gewone apotheek.
Vanaf 1 juli 2021 bedraagt het standaardtarief voor de zorgkosten € 27,38 (incl. BTW).

De kosten van uw recept worden door de Dienstapotheek rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. U heeft hier dus geen omkijken naar. Houdt u er wel rekening mee dat sommige geneesmiddelen niet worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Deze dient u dan direct te voldoen in de Dienstapotheek.

De kosten van deze geneesmiddelen vallen door het spoedeisende karakter wel hoger uit dan bij uw eigen apotheek.

De prijs die wij rekenen voor de aan u geleverde geneesmiddelen inclusief de bijbehorende zorg, is opgebouwd uit twee onderdelen: de geneesmiddelkosten en de zorgkosten.

Vanaf 1 juli 2021 bedraagt het standaardtarief voor de zorgkosten € 27,38 (incl. BTW). Voor de geneesmiddelkosten hanteren wij de maximumprijs die door de overheid is vastgesteld.

Bovenstaande prijzen zijn van toepassing op:

  • Consumenten waarvan de zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten met de betreffende apotheek
  • Niet verzekerde consumenten
  • De terhandstelling van UR-geneesmiddelen waarvan de vergoeding niet via het basispakket van de zorgverzekering wordt gedekt

Zelfzorgmiddelen

Aangezien de Dienstapotheek in principe alleen beschikbaar is voor spoedeisende recepten, is er slechts een zeer beperkt assortiment zelfzorggeneesmiddelen aanwezig. Zorg ervoor dat u de gangbare middelen in huis heeft (zie hieronder voor enkele tips). Houdt u er rekening mee dat er op zelfzorgmiddelen een toeslag van € 3,50 per product wordt berekend.